La CUP qualifica d’espectacle vergonyant’ la negociació entre CiU i ERC

  • Quim Arrufat creu que s'ha perdut de vista "la dimensió política i social" del procés

VilaWeb
ACN
24.01.2015 - 15:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dures crítiques de la CUP cap a les negociacions entre CiU i ERC que la setmana passada van culminar amb l’acord per fer les eleccions el 27 de setembre. El diputat Quim Arrufat ha dit que ha estat un ‘espectacle vergonyant’ i ha argumentat que s’ha perdut de vista ‘la dimensió política i social’ del procés cap a la independència. ‘Ha derivat cap a un debat absurd, excloent i tancat entre dos partits polítics que només representen una part de la població’, ha sentenciat. També ha manifestat que la CUP no s’asseurà a negociar cap full de ruta fins que no hagi analitzat críticament el que ha passat des del 9-N, a través de les assemblees obertes a la ciutadania que fa aquests dies arreu del país.

La CUP ha engegat aquest cap de setmana un procés assembleari obert a la ciutadania per començar a definir la seva candidatura per les eleccions plebiscitàries del 27-S, però sobretot per analitzar tot el que s’ha esdevingut des del 9-N. Segons Arrufat, amb l’acord entre Mas, Junqueras i les tres entitats sobiranistes principals ‘es tanca un cicle de tres mesos d’espectacle vergonyant’. En aquest sentit, ha lamentat que no s’estructuri el full de ruta ‘partint de les necessitats socials de la població’. ‘És l’única manera que tingui èxit’, ha assegurat. Així mateix, ha apuntat que hi ha agents socials i culturals que haurien de tenir ‘veu i vot’ en el procés sobiranista -actualment ‘encallat’- i que n’han quedat exclosos.

Per tot plegat, ha exposat que el partit està analitzant críticament aquests tres mesos a través de les assemblees i que, fins que no finalitzin -al mes de febrer-, ‘la CUP no tornarà a asseure’s a la taula a parlar de full de ruta per construir una majoria social independentista’. El seu objectiu, ha avançat, és que aquesta majoria pugui guanyar ‘en vots i en escons’ a les properes eleccions, i que pugui ‘materialitzar la ruptura política, democràtica i amb el model socioeconòmic’. Unes ‘necessitats’ que són ‘cada vegada més urgents de la nostra població’, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any