Pastís de pa de pessic tradicional ‘en negre’

  • El forn Aixelà de Tiana ha elaborat tres pastissos per celebrar el festival Tiana Negra 2015

VilaWeb
M.S.
24.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El forn Aixelà de Tiana s’ha sumat al Tiana Negra 2015, el festival de novel·la negra catalana que se celebra aquest cap de setmana. Ho ha fet amb tres pastissos que reprodueixen la imatge gràfica del festival. La recepta és senzilla: pa de pessic tradicional amb cobertura de xocolata al whisky. La gràcia és el motiu negrecriminal de la coberta del patís, elaborada amb xocolata blanca i negra i melmelada de maduixa. Us oferim la recepta del pa de pessic tradicional.

Pa de pessic tradicional

Ingredients:

150 g de farina

200 g de sucre

20 g de fècula

3 ous + 3 (3 rovells i 3 clares)

40 g d’ametlla en pols

Elaboració:

Es baten els tres ous i els tres rovells amb 160 grams de sucre amb el batedor elèctric, fins que faci relleu.

A poc a poc, amb l’ajuda del batedor manual, s’afegeixen a la barreja la farina i la fècula, i finalment l’ametlla, procurant treballar-ho amb molta suavitat perquè quedi ben esponjós.

A part, es munten les clares a punt de neu, amb el batedor elèctric i, a mig muntar, s’hi agreguen 40 g de sucre. Les clares han de quedar a punt de neu suau. En aquest punt s’afegeixen les clares a la barreja ja preparada, remenant-ho amb les mateixes precaucions que durant la barreja anterior, amb l’ajuda del batedor manual.

Es folra la base del motlle amb paper de forn, s’unta el lateral amb mantega i s’hi aboca la pasta preparada.

Es pot posar al forn, ja calent, on es deixa coure de 30 a 35 minuts. Se sap que el pa de pessic és cuit quan s’enganxa. En aquest punt, es retira del forn i es deixa caure a terra, perquè no quedi aire a l’interior. Es desemmotlla i es deixa refredar a sobre d’una reixa.

(la recepta del pa de pessic és treta del llibre ‘Les nostres postres’ d’Assumpta Miralpeix (Editorial Base). 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any