Valls difon el seu patrimoni gastronòmic a la Festa de la Calçotada

  • Un dels actes més coneguts de la festa és l’espectacular concurs de menjar calçots

VilaWeb
Redacció
25.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A finals de gener comença la temporada de calçots i Valls, la capital d’aquests menja, fa avui la Festa de la Calçotada. La jornada comptarà amb un variat programa d’actes tradicionals, festius i concursos relacionats amb el calçot: cercaviles, demostracions de coure calçots a la graella, concursos de cultivadors, d’elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots y altres degustacions.

A Valls, la calçotada és una tradició centenària i la finalitat de la festa és donar a conèixer el calçot i les seves propietats nutritives i gastronòmiques. Per això al llarg de la festa hi són ben presents tots eles elements que participen en la seva elaboració: s’explica com es cullen i es fan demostracions de com coure-la. Un altre dels elements claus per a fer una bona calçotada és la salsa romesco i a Valls cada casa en fa una recepta diferent. Per això cada any es fa un concurs per premiar les millors variants.

Un dels actes més coneguts per la seva espectacularitat és el concurs de menjar calçots. Es fa al migdia a la plaça del Pati i els diversos concursants competeixen entre ells per a veure que es capaç de menjar més calçots en una temps rècord. Però per a qui vulgui degustar els calçots sens presses, a la plaça de l’Oli es fa una calçotada popular i completa: a més de les particulars cebes, ben banyades en salsa romesco, també se serveix carn a la brasa, mongetes i verdures a la graella.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any