Pablo Iglesias fa una nova demostració de força a València

  • El dirigent de Podem crida a participar a la marxa a Madrid del 31 de gener · Més de vuit mil assistents omplen el pavelló de la Fonteta

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.01.2015 - 14:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pablo Iglesias ha fet una nova demostració de força, aquesta vegada a València, en un acte que ha aplegat més de vuit mil assistents al pavelló de la Fonteta de Sant Lluís. Un mes després de la visita multitudinària que va fer a Barcelona, Iglesias fa una nova crida a participar en allò que Podem ha anomenat la ‘Marxa pel canvi’, que es farà el 31 de gener a Madrid, amb l’objectiu d’impulsar la seva campanya per a les eleccions espanyoles. Iglesias no ha fet cap referència a l’actualitat política valenciana i s’ha limitat a atacar el PP i el PSOE.

Ha demostrat tenir també una gran capacitat de mobilització al País Valencià, pocs mesos abans d’unes eleccions en què s’albira el canvi polític a les Corts. Però no hi ha hagut referència a la situació política valenciana; tan sols ha esmentat els problemes dels xiquets que han d’estudiar en barracots i la corrupció urbanística que ha hagut de suportar el País Valencià aquests últims anys. ‘Trencar Espanya és que els xiquets hagen d’estudiar en barracots i lliurar-la a constructors, mafiosos i corruptes, com han fet a la Comunitat Valenciana’, ha dit Iglesias. El número dos de Podem, Íñigo Errejón, ha agraït la tasca que fa Escola Valenciana ‘per una educació de qualitat i en valencià’.

Iglesias no ha fet cap part del discurs en català, que només ha fet servir per a saludar i dir ‘comença el canvi, bon dia València’. De fet, l’única intervenció en català ha estat de la secretària de coordinació, la valenciana Àngela Ballester.

Podem resta pendent de designar la direcció al País Valencià, on fa uns quants mesos va arribar a temptejar un acord electoral amb Compromís. Però Podem mateix va acabar descartant aquesta possibilitat i tot apunta que es presentaran bo i sols a les eleccions a les Corts Valencianes. A més, Podem ha tancat la possibilitat d’un pacte postelectoral amb el PSPV. Segons ells, els socialistes ‘també són casta’.

Aquest acte coincideix amb la jornada electoral a Grècia; un procés en el qual Iglesias ha tret el cap, en el míting central de la campanya que el dirigent de Syriza, Alexis Tsipras, va fer dijous. Iglesias prova de presentar-se a l’estat espanyol com un revulsiu polític i electoral de la magnitud de Syriza a Grècia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any