Garcia Albiol: Et bloquejo, no et bloquejo…

  • El batlle de Badalona nega la comunicació per Twitter tant a ciutadans com a entitats que són crítics amb ell

VilaWeb
Sara Muñoz (El Punt Avui)
25.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com si es tractés de desfullar una margarida, l’alcalde de Badalona sembla que té una autèntica afició a bloquejar seguidors del seu compte de Twitter (@AlbiolAlcalde_). Persones pròximes al batlle asseguren que Xavier Garcia Albiol només es mostra intolerant davant l’insult, ‘mai davant la crítica’, però és ben cert que entre els censurats hi ha persones que mantenen que no han traspassat la línia de la crítica. És el cas de l’exregidor del PSC i actual líder d’Avancem a la ciutat, Josep Duran; de la diputada socialista Txell Cabezón; del president d’ERC a Badalona, Miquel Estruch, o d’un membre del consell ciutadà de Podem, Javi López. ‘Em va bloquejar quan vaig piular, arran d’una concentració de les dones que netegen els edificis municipals, que havia omplert la plaça de dones, que protestaven això sí, però plena al cap i a la fi’, explica López. La seva mare també és persona non grata per a l’alcalde. La té bloquejada per haver-li ‘retret que mentia quan afirmava que no volia acomiadar ningú de l’empresa de neteja’. I a la parella de López la va bloquejar, segons aquest, per haver comentat a Albiol, per Twitter, que li semblava molt malament que repiulés comentaris amb faltes d’ortografia, malgrat que fossin de felicitació.

No només hi ha comptes de persones a títol individual que han estat bloquejats. Albiol també ha bloquejat el compte del PSC, el de X Guanyar Badalona, la CUP, la plataforma Can Ruti Diu Prou, Llefianet, Badalona Indignada, l’Àgora… i fins i tot l’AMPA del Lola Anglada, que el 8 de gener mostrava la seva sorpresa a través de les xarxes socials –vegeu la imatge–. La plataforma Can Ruti Diu Prou apareix a la llista negra d’Albiol ‘per haver dit, després que el PP tapiés uns pisos buits, si era millor gent sense casa o casa sense gent’. També consten en la llista l’assessor del grup municipal del PSC, Joan Carles Lacruz; un membre de la direcció local socialista, Christian Carneado, i una llarga llista d’activistes socials, alguns dels quals, és cert, la paraula més maca que dediquen a Albiol és ‘fatxa’. Hi ha qui va ser bloquejat per haver criticat les oposicions de la Guàrdia Urbana o qui ho va ser per haver repiulat una piulada de CiU en què es denunciava la mala praxi de l’alcalde.

Mentre que Albiol sembla que té la pell molt fina amb les crítiques, al seu mur de Facebook és fàcil localitzar comentaris de caràcter racista, del tipus ‘que se’n vagin a resar al seu puto poble aquesta colla de moros de mer…’ o ‘per què hem d’aguantar tanta escòria’. O missatges en què s’insta a cremar les mesquites. Fonts del PP asseguren que es miren d’esborrar tots els comentaris xenòfobs però que és tanta la gent que escriu al Facebook que ‘és impossible que no es colin coses’. De fet, aquí també és senzill trobar gent que insulta Albiol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any