La Fundació Suñol posa el focus en la creació italiana contemporània

  • L'exposició 'I sei sensi' fa un recorregut cronològic per les avantguardes italianes

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Itàlia és el país protagonista de la primera exposició del 2015 a la Fundació Suñol. La institució presenta una mostra col·lectiva que posa el focus en la creació italiana contemporània amb obres de les principals tendències de l’art del segle XX: Giacomo Balla, Longobardi, Staccioli o Spagnulo. L’exposició s’anomena ‘I sei sensi‘, nom manllevat d’una sèrie realitzada per Alighiero Boetti als anys setanta que reivindica l’ús de la raó per damunt dels altres sentits.

La primera exposició de la temporada a la Fundació Suñol és també la primera mostra col·lectiva de la col·lecció que s’ha realitzat exclusivament amb obres d’artistes italians. Tots ells estan vinculats a diferents moviments artístics que van tenir lloc a Itàlia el segle passat, prenent el futurisme de Giacomo Balla com a punt de partida. Hi ha disset obres d’autors com ara Battaglia, Boetti, Consagra, Fontana, Griffa, Longobardi, Novelli, Perilli, Spagnulo i Staccioli.

El recorregut de l’exposició està pensat de manera cronològica per les avantguardes del segle XX. La mostra comença amb una sala dedicada al futurisme, i precisament amb un dels seus màxims referents, Giacomo Balla. Després de les dues obres d’aquest autor, la mostra fa un salt cronològic cap als cinquanta i seixanta, i finalment inclou algunes peces encara més recents: de finals dels setanta i principis dels vuitanta.

El nom de l’exposició és prestat del títol d’una obra d’Alighiero Boetti que volia donar èmfasi a la idea d’utilitzar la raó per sobre dels altres cinc sentits. Tot i això la idea de  no és purament autoreferencial i constata que la racionalitat destaca en la creació italiana a tots els nivells.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any