Les valuoses pertinences dels segrestats pels gihadistes

  • Glenna Gordon fotografia tot d'objectes personals de periodistes i turistes capturats temporalment per al-Qaida i ISIS

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’estiu passat, la fotògrafa Glenna Gordon va tenir l’oportunitat de treballar en un reportatge sobre periodistes i turistes occidentals segrestats –i alliberats posteriorment– per grups gihadistes com ara al-Qaida i ISIS. En concret, Gordon es va interessar per un aspecte d’entrada intranscendent, però vital per a les víctimes d’un segrest: les seves poquíssimes pertinences durant el període de captivitat.

Fotografiar aquests objectes quotidians que els segrestats duien a sobre després d’ésser alliberats a Síria i el Sàhara serveix per a explicar algunes de les històries més doloroses del nostre temps, argumenta Gordon.

Són objectes ben normals, quasi banals: des d’una samarreta a un burca, passant per un raspall de dents, una llanterna, un joc de cartes, uns escacs… Però contenen, diu la fotògrafa, una gran força units al relat corresponent dels seus propietaris: Wolfgang Ebner, Javier Espinosa, Harald Galler, Nicholas Henin i Leila Kaleva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any