Whatsapp ja té versió web

  • Només funciona amb el navegador Chrome de Google i l'opció no s'ha adaptat encara als usuaris de l'app amb iPhone

VilaWeb
Redacció
22.01.2015 - 10:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Whatsapp finalment ha fet el pas i ha presentat la seva versió web. La plataforma de missatgeria instantània de Facebook acaba de presentar una pàgina especial des de la qual es genera un codi QR únic que, convenientment escannat amb l’última actualització de l’aplicació Whatsapp del nostre mòbil, permet de traslladar les converses i el nostre perfil a la pantalla del navegador de l’ordinador, el portàtil o la pissarreta.

El sistema, amb tot, té unes quantes limitacions. De moment, Whatsapp Web funciona únicament amb el navegador Chrome de Google i no hi poden accedir, ara com ara, els usuaris d’iPhone: ‘Malauradament, ara com ara no podem oferir la versió web als usuaris d’iOS a causa de les limitacions de la plataforma Apple’, s’esgrimeix en aquest comunicat.

El sistema de connexió de l’app amb la versió web tampoc no és gaire intuïtiu. Com que Whatsapp fa servir el número de telèfon com a identificador d’usuari, el fet d’escannar aquest codi és el que permet d’establir un lligam del navegador amb el mòbil i començar a accedir des de l’ordinador a totes les converses, al perfil personal, a l’agenda de contactes i a rebre notificacions de nous missatges.

Cal recordar que la resta de competidors de missatgeria instantània, com el Messenger del mateix Facebook, Telegram i Viber, ja disposaven de versions web.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any