Ensenyament reconvertirà les aules d’acollida per facilitar la integració social dels adolescents nouvinguts

  • Rigau vol que els alumnes d'origen estranger 'se sentin bé a casa' i en reforçarà el seu domini lingüístic

VilaWeb
ACN
20.01.2015 - 20:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les aules d’acollida, que van ser concebudes fa una dècada com a eina per a l’aprenentatge inicial del català per als infants nouvinguts, es reconvertiran en un nou suport pedagògic per als adolescents a fi de garantir-ne la seva ‘integració social’. Per tant, els recursos que fins ara es destinaven a l’etapa de primària es reorientaran a la secundària, i els professionals que es dedicaven sobretot a ensenyar el català a aquesta menors estrangers, ara també els oferiran ‘suport extralingüístic’ en forma d’orientació vocacional i acadèmica.

Es tracta, en paraules de la consellera, d’un ‘antídot contra el desarrelament’ dels joves estrangers residents a Catalunya. ‘El que fa funcionar l’ascensor social és la formació. Per això donarem els suports que calgui a tots els joves que han vingut de fora perquè tinguin l’acompanyament que els faci possible no només la consecució del graduat escolar sinó també seguir estudis postobligatoris’, ha afirmat Rigau.

També es potenciarà el coneixement de les llengües autòctones i l’ús social del català per tal que aquests adolescents ‘se sentin bé a casa seva’, ha insistit la consellera. La reconversió de les aules d’acollida es posarà en marxa gradualment al territori després d’un pla pilot impulsat al setembre en diversos municipis gironins.

L’anunci s’ha fet públic durant la presentació del pressupost del departament d’Ensenyament per a 2015 davant la comissió parlamentària. Rigau ha defensat que la conselleria que dirigeix és la que més ha vist créixer la seva dotació respecte al 2014, d’un 6,9%. El principal esforç pressupostari es destinarà a la recuperació de la paga extra dels empleats públics i de la jornada completa per als interins, segons ha reconegut. A més, ha posat en valor que es reposen el 100% de les jubilacions del col·lectiu docent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any