Ricard Gomà renuncia a ser candidat a les municipals i deixarà la política

  • Guanyem, ICV-EUiA, Podem i Procés Constituent arriben a un acord per a Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.01.2015 - 19:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, anunciarà demà que es retira de la vida política, després d’haver renunciat a ser candidat a les eleccions municipals. Regidor des de fa dotze anys, es retira per afavorir la confluència del seu partit en el projecte Guanyem Barcelona. La seva figura suscitava controvèrsia en una part dels socis que acompanyaran ICV-EUiA a les eleccions, especialment per haver format part dels governs municipals entre el 2003 i el 2011. Gomà es reincorporarà al seu lloc en excedència al Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB. 

Guanyem Barcelona, ICV-EUiA, Podem Barcelona i Procés Constituent han arribat a un principi d’acord per a presentar-se conjuntament a les eleccions municipals a Barcelona. Ho han anunciat mitjançant un comunicat, en què diuen que s’han posat d’acord en la denominació legal de la candidatura, el model organitzatiu, el finançament i el règim econòmic que en regirà el funcionament, ‘que prioritzarà l’espai compartit’. I faran un procés de primàries per designar els candidats que integraran la llista.

Aquestes primàries seran obertes a tota la ciutadania i s’hi podran presentar candidats a caps de llista amb equips de cinc a vint persones.

Guanyem ja va ratificar l’acord ahir en un plenari, i ara ho hauran de fer les altres formacions que han subscrit el pacte. ICV i EUiA faran un referèndum entre la militància respectiva, que s’acabarà el 31 de gener; Podem Barcelona obrirà un procés de validació telemàtica de l’assemblea ciutadana pròpia, entre el 26 i el 31; i Procés Constituent sotmetrà la proposta a validació, diumenge en una assemblea.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any