Conferència d’Antoni Furió sobre “el país valencià i la guerra de successió”

  • S'emmarca dins els actes de commemoració de la guerra de successió que organitzen l'IEC i l'OCB

VilaWeb
Redacció
20.01.2015 - 16:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dijous, 22 de gener, a les 19.00 hores, en el Club Diario de Mallorca, a Palma, tendrà lloc la conferència “El País Valencià i la Guerra de Successió”, d’Antoni Furió, Catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València.  

La presentació anirà a càrrec de Gabriel Ensenyat, professor de la Universitat de les Illes Balears. L’activitat és organitzada per l’IEC Palma i l’Obra Cultural Balear, amb la col·laboració de Club Diario de Mallorca i de la Comissió del Tricentenari 1715-2015.

Antoni Furió i Diego (Sueca, 1958) és catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València. Va ser director de Publicacions de la Universitat de València durant més d’una dècada i dirigeix la revista L’Espill. És membre del consell de redacció de les revistes Revista d’Història Medieval i Pasajes (totes dues publicades per la UV), El Contemporani (Barcelona), Recerques (Barcelona), Anuario de Estudios Medievales (CSIC, Barcelona), Anales de Historia Antigua y Medieval (Buenos Aires), Continuity and Change (Cambridge) i Hispania (del CSIC, Madrid).

Les seves principals línies de recerca en història medieval són la història del món rural, les finances i la fiscalitat i els segles XIII-XV. És autor, entre d’altres, dels llibres Camperols del País Valencià. Sueca, una comunitat rural a la tardor de l’Edat Mitjana (1982), València, un mercat medieval (1985), Història del País Valencià (1995 i 2001), Edició crítica i estudi de Breu descripció dels mestres que anaren a besar les mans a sa majestat del Rey Phelip de Gaspar Guerau de Montmajor (1557-1600) (1999), Llibre d’ordenances i estatuts municipals de la ciutat de València (segles XIII-XIV) (2006), i El rei Conqueridor. Jaume I entre la història i la llegenda (2007).

Una altra línia d’investigació s’ha centrat en la vida i l’obra de l’assagista Joan Fuster. N’és una aproximació biogràfica el llibre: Album Fuster (1995). També dirigeix la publicació de la Correspondència de Joan Fuster, de la qual han aparegut ja 10 volums, editada per Tres i Quatre. Així mateix, s’encarrega de l’edició de l’Obra Completa de Joan Fuster, en set volums.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any