Le Monde detalla l’atac fallit de l’Exèrcit Electrònic Sirià a la seva web i Twitter

  • El diari francès explica com ha evitat que un grup de hackers aconseguís les claus per a publicar a la seva xarxa social i a la portada

VilaWeb
Redacció
20.01.2015 - 12:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Els últims dies, les nostres infrastructures i els nostres periodistes han estat víctima d’un atac informàtic elaborat.’ Així s’obre l’article del diari Le Monde sobre un atac de l’Exèrcit Electrònic Sirià contra la seva web i Twitter, que no ha reeixit. S’hi explica, amb tot detall, l’intent d’un grup de hackers d’accedir primer al seu compte de Twitter i després a la portada electrònica. Arran de la impossibilitat d’aconseguir-ho, els hackers van llançar dilluns al vespre un atac de denegació de servei per a col·lapsar-ne el servidor.

Com que l’Exèrcit Electrònic Sirià no se’n va sortir, de publicar els seus missatges de reivindicació a la web del diari ni a controlar-ne el compte de Twitter oficial, per Le Monde aquest últim atac de denegació de servei fou simplement ‘per despit’.

Al llarg article, Le Monde explica el mètode que van fer servir els atacants per a intentar obtenir la contrasenya del compte de Twitter principal del diari, a través de missatges electrònics a molts periodistes amb un vincle fals. També s’hi ressegueix la pista d’aquests missatges, enviats des de comptes i servidors al seu torn també víctimes dels hackers als EUA.

En el cas de l’intent d’accedir a la web del diari es comenta que es va detectar a temps un esborrany a l’editora de la portada que contenia un text reivindicatiu de l’Exèrcit Electrònic Sirià: ‘Els mecanismes de seguretat per a impedir la publicació a persones que no treballaven a Le Monde han funcionat.’

Le Monde ha anunciat que presentarà una denúncia per tots aquests atacs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any