Podem nega el caràcter plebiscitari del 27-S

  • La formació de Pablo Iglesias assegura que arribarà als comicis catalans 'perfectament preparada'

VilaWeb
ACN
19.01.2015 - 16:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secretària d’analisi polític i social de Podem, Carolina Bescansa, ha negat el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S i ha apuntat que l’únic plebiscit serà, en tot cas, sobre la continuïtat del president de la Generalitat, Artur Mas. Un dia abans que es donin a conèixer els candidats a dirigir Podem a Catalunya, Bescansa ha assegurat que la formació arribarà a aquestes eleccions perfectament preparada amb una candidatura ‘pròpia, de qualitat i amb els millors’ que ‘ajudi a posar dret el canvi polític que volem al nostre país, també per a Catalunya’.

En conferència de premsa després de la reunió del Consell de Coordinació, Bescansa s’ha ‘felicitat’ per la convocatòria a Catalunya perquè ‘per fi tenim una data en què els catalans poden decidir com volen continuar el procés polític a Catalunya’, un fet que és ‘molt de celebrar’.

En tot cas, ha assegurat que és ‘molt de lamentar’ que el president de la Generalitat, que ‘ha tingut tanta pressa en treure les urnes al carrer, s’hagi donat tanta pausa en treure-les quan la gent a Catalunya sí que té molta pressa perquè surtin’.

‘Jo crec que les eleccions a Catalunya no seran unes eleccions plebiscitàries a no ser que sigui un plebiscit sobre Mas i la continuïtat del seu govern’, ha dit.

Segons la portaveu de Podem, la seva formació no té ‘el més mínim dubte’ que arribarà ‘perfectament preparada’ a aquestes eleccions, i Podem ‘demostrarà a Catalunya i la resta d’eleccions autonòmiques que per fi és possible el canvi en aquest país i tenim capacitat per presentar-nos a totes i cadascuna de les eleccions’.

El pròxim dissabte 31 de gener Podem posarà a prova la seva capacitat de mobilització amb una marxa a Madrid que ha de servir per ‘donar la benvinguda al canvi polític’, en paraules de Bescansa. ‘Nosaltres aspirem a governar, i no a ser ni la tercera, ni la quarta, ni la cinquena formació política, i volem canviar les coses de veritat a nivell social i polític’, ha dit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any