Un govern que ja no és el nostre

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La setmana passada visitava Ontinyent el conseller d’Hisenda i Administracions Públiques Juan Carlos Moragues. Segons ens conten, es va reunir amb Caixa Ontinyent per tal de presentar la nova llei de caixes.

No: no va tindre temps de passar per l’Ajuntament d’Ontinyent. Sembla ben estrany que el Conseller d’Hisenda i Administracions Públiques no tinga res que fer a l’Ajuntament d’Ontinyent. Però si ho penses amb calma té una clara explicació, i és que el govern del PP fa temps que ha renunciat a ser el govern de tothom, ha renunciat a ser el nostre govern.

No és la primera vegada que ho fan. De fet el mateix president Fabra, les últimes tres visites que ha fet a la ciutat va ser per a inaugurar un hotel rural (privat, és clar), visitar una empresa tèxtil i assistir a un acte de Caixa Ontinyent (a aquest acte sí que van convidar el batle d’Ontinyent, però sols a ell).

El govern del PP va renunciar a ser el nostre govern des del moment que no atén la plataforma del fem, quant no atén la plataforma PROU, quan no sap res del nou hospital, ni de la rotonda d’accés a l’avinguda de Torrefiel, ni de les millores als diferents centres educatius. Va renunciar a ser el nostre govern quan no atén la plataforma contra la planta d’animals, quan condemna els dependents a un repagament que posa en perill el propi sistema, quan no dóna solucions perquè el projecte Trèvol gestione la residencia de discapacitats,…

Pensant-ho bé, ja fa temps que van renunciar a ser el govern valencià. Quan es vol ser govern de tot un poble, s’ha de tindre clar que es governa per a tothom, per a qui et vota i per a qui no ho fa; quan es vol ser govern de tot un poble s’ha de tindre clar que la majoria parlamentària no justifica l’absolutisme que practiquen.

Sí, el govern valencià fa temps que ha deixat de ser el nostre govern.

El que ens preocupa són les contínues visites a Caixa Ontinyent. No sé si pretenen apuntar-se el mèrit de la supervivència de Caixa Ontinyent, amb la qual no tenen res a veure. Si no recorde malament, ells apuntaven a la fusió de caixes. Però sent com són els màxims responsables de la desaparició del sistema financer valencià, por fan. Millor que ens deixen tranquils.

 Hem de recuperar un govern valencià, un govern de totes i tots. En 132 dies tindrem l’oportunitat de fer-ho.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any