Ciberatac en nom de l’Estat Islàmic contra l’exèrcit dels EUA

  • Ataquen els comptes de Twitter i YouTube del comandament responsable de les operacions al món àrab i asiàtic

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.01.2015 - 19:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els comptes de Twitter i de YouTube de l’US Central Command han estat objecte d’un atac. L’US Central Command és el comandament de l’exèrcit dels EUA responsable de les operacions als països àrabs i asiàtics. Un grup que diu actuar en nom de l’Estat Islàmic (ISIS) ha publicat fotografies del ‘cibercalifat’ al compte de Twitter, i hi ha difós tot de documents militars interns, amb llistes de noms i de telèfons de membres de l’exèrcit. També hi havia documents que semblaven mapes militars de la zona de Corea i de la Xina. Una estona més tard de l’atac informàtic, el compte de Twitter ha estat suspès.

Acompanyant la publicació d’aquests documents hi havia aquest missatge recurrent: ‘Soldats americans, anem venint, vigileu’, i s’hi afegia aquest enllaç, amb el missatge següent: ‘En nom d’Al·là, el Compassiu, el Misericordiós, el Cibercalifat sota els auspicis de l’ISIS continua la seva cibergihad. Mentre els EUA i els seus satèl·lits maten els nostres germans a Síria, l’Irac i l’Afganistan, penetrem en les seves xarxes i dispositius personals i ho sabem tot sobre vosaltres. Veureu que no hi ha misericòrdia envers els infidels. L’ISIS ja és aquí, som als vostres ordinadors, a cada base militar. Amb el permís d’Al·là som ara al CENTCOM. No pararem! Ho sabem tot sobre vosaltres, les vostres dones i els vostres fills. Soldats dels Estats Units, us vigilem!’ I tot seguit afegien uns enllaços amb informació sobre telèfons mòbils de personal militar.

El canal de YouTube de l’US Central Command també ha estat atacat, i s’hi han inclòs dos vídeos propagandístics de l’estat islàmic.

Aquest atac informàtic ha passat justament quan el president dels EUA, Barack Obama, preparava un discurs sobre ciberseguretat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any