Deu consells per a guanyar temps

  • VilaWeb proposa cada dia de Nadal una de les famoses conferències TED Talk, sobre tota mena de temes

VilaWeb
Redacció
02.01.2015 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquestes festes, VilaWeb proposa cada dia una de les famoses conferències TED Talks –sobre tota mena de qüestions–, que es trobi en vídeo i subretolada en català. En la conferència d’avui el columnista de tecnologia del New York Times David Pogue comparteix deu consells simples i intel·ligents per a usuaris d’ordinador, d’internet, de mòbils i de càmeres que permeten estalviar temps.

Recomana trucs com ara no utilitzar la barra de desplaçament vertical per a navegar per les webs. En lloc d’això, proposa servir la barra d’espai, que també permet desplaçar-se cap avall. Per tornar amunt: ‘shift’+barra d’espai.

Un altre dels consells es refereix al moment en què l’internauta es troba que ha d’omplir tot de caselles buides d’un formulari. Per anar d’una casella a l’altra, recomana utilitzar la tecla del tabulador en comptes del ratolí. I, per als camps desplegables, recorda que és més ràpid prémer la primera lletra del nom que es vol seleccionar.

Entre més petits i útils trucs, l’expert explica com escriure més ràpid amb els telèfons intel·ligents. Un exemple: quan es vol acabar una frase, en lloc d’anar a buscar el punt, l’espai i fer la majúscula de la següent paraula, recomana prémer dues vegades la barra d’espai. Automàticament apareixerà un punt, un espai i la propera lletra que s’escrigui serè una majúscula. 

Heus ací el vídeo de la conferènca amb els deu trucs per a guanyar temps:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any