Postals de Nadal escrites per persones sense sostre

  • En el projecte 'Homelessfonts', de la Fundació Arrels, es dissenyen postals nadalenques solidàries

VilaWeb
Redacció
22.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arrels Fundació presenta la web nadalenca homelessfonts.org, amb què particulars i empreses poden crear les pròpies postals de Nadal amb la lletra de persones que han viscut al carrer. Els interessats poden fer un donatiu a la mateixa web, i tots els beneficis van destinats a l’atenció de prop de 1.000 persones sense sostre que atén l’entitat.

Els qui entrin a la web podran crear postals amb imatges seves o de la web mateix i triar quina tipografia volen utilitzar per a redactar el missatge que hi anirà imprès. Les tipografies que s’hi trobaran són les d’en Guillermo, la Loraine, la Gemma, en Lluís i el Francisco, gent que ha viscut als carrers de Barcelona.

Origen local, projecció internacional

Homelessfonts.org va néixer el mes de juny gràcies a l’impuls d’Arrels Fundació i l’agència de publicitat The Cyranos McCann de Barcelona, que hi col·labora voluntàriament i gratuïta. És una col·lecció de tipografies fetes amb la lletra manuscrita de persones que han viscut al carrer.

El vídeo que explica el projecte ja ha tingut més de 300.000 visualitzacions i prop de 50.000 entrades al Google. Ha tingut una excel·lent acollida internacional (#homelessfonts), tant pel que fa a la difusió com a les descàrregues (EUA, Brasil, Japó, Austràlia, Suècia, França i Xile, entre més països).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any