La Nit de Santa Llúcia guardonarà Suso de Toro i Henry de Laguérie

  • Podreu seguir en directe la cerimònia

VilaWeb
ACN
22.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui al vespre es farà la 64a Nit de Santa Llúcia-Festa de les Lletres Catalanes al Liceu de Barcelona. Durant la gala hi haurà el lliurament Premi Internacional J.B. Cendrós 2014, atorgat per Òmnium Cultural ‘ex aequo’ a l’escriptor gallec Suso de Toro i al corresponsal francès de la ràdio Europe1 Henry de Laguérie. De Suso de Toro, el jurat ha destacat els seus articles sobre la realitat catalana i ‘molt especialment’ el que va publicar a ‘Eldiario.es’ amb el títol ‘Admiremos a Cataluña’, mentre que d’Henry Laguérie valora el seu treball com a corresponsal reflectit en el seu nou llibre ‘Les Catalans’.

El jurat del premi remarca ‘que tots dos han sabut alliberar-se dels clixés i els apriorismes de la premsa espanyola i francesa pel que fa a Catalunya, aportant així una mirada professional i respectuosa, que contribueix de forma precisa al coneixement del nostre país’. El jurat del premi està format per Antoni Bassas, Joan Becat, Josep Gifreu, Laura Cendrós, Martí Anglada i Vicent Partal.

Dotat amb 3.000 euros, el 7è Premi Internacional Joan B. Cendrós vol reconèixer iniciatives que han contribuït a la internacionalització de la llengua, la cultura i la nació catalanes. En les últimes edicions ha reconegut al diari nord-català l”Indépendant’ i a la revista acadèmica Catalan International View (2013), el Col·lectiu Emma (2012) i al llibre Catalonia Press de Liz Castro (2011).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any