L’ANC tanca files i manté la Declaració de Cornellà

  • El secretariat de l'entitat passa pàgina a una setmana de soroll sobre presumptes divisions

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
20.12.2014 - 20:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’una setmana de molt enrenou mediàtic per la filtració de desavinences de membres del secretariat l’ANC sobre la posició en relació amb les plebiscitàries, la direcció de l’entitat ha decidit tancar files i exhibir unitat. Aquest dissabte el secretariat s’ha tornat a reunir, amb les dades del nou recompte de les actes de les territorials, que confirma una posició preferent per la llista unitària però sense tancar-se a altres fórmules en cas que no fos possible. Així doncs, no s’ha tocat la Declaració de Cornellà aprovada fa tres setmanes.

En aquesta declaració es defensava una candidatura unitària, tal com ja fixava el full de ruta de l’entitat. Una posició que, tal com mostren les actes del procés deliberatiu de les assemblees del territori, majoritàriament no era immobilista, i que s’obria a fórmules diferents, com ara el suport a llistes separades si no era possible la candidatura unitària. Dimecres, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, s’hi va referir així: ‘En qualsevol moment es pot reconsiderar tot. Si la candidatura unitària no arriba a reeixir, per la raó que sigui, ho haurem de reconsiderar tot.’

Diverses fonts del secretariat han dit a VilaWeb que han acordat que ara la prioritat de l’entitat no era pas discutir sobre les llistes electorals, que és un discussió que han de resoldre els partits, sinó mirar d’exercir el paper de pacificadors i de mitjancers, i refermar la demanda d’unes eleccions que siguin aviat, el febrer o el març, i a partir de les quals es traci un itinerari clar cap a la independència.

Les diverses fonts consultades coincideixen a dir que l’ANC estarà d’acord amb la fórmula amb què concórrer a les eleccions mentre hi hagi acord entre els partits.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any