El pessebre vivent de la Torre del Suro, molt més que un pessebre

  • La representació, que es fa avui, va a càrrec de gent amb discapacitat intel·lectual del Taller Escola Sant Camil

VilaWeb
Redacció
22.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un dels pessebres vivents més destacats que es fan a Barcelona és el de la Torre del Suro. És impulsat per l’Escola Taller Sant Camil, es fa en un entorn privilegiat i va a càrrec de gent amb discapacitat intel·lectual. El pessebre d’enguany es representa avui a les 18.00. L’entrada hi és gratuïta i cal accedir al recinte pel carrer de Sales i Farré, número 60.

Ja fa més de vint anys que l’Escola Taller Sant Camil, que treballa amb adults amb discapacitat intel·lectual, munta un pessebre vivent al recinte de la institució. Durant una tarda, la vuitantena de persones deixen les tasques habituals i es transformen en pastors, dimonis, artesans, reis de l’Orient o la Sagrada Família. El pessebre obre a partir de les 18.00 i els visitants segueixen un recorregut pels jardins de la Torre del Suro que acaba a la cova de Betlem.

A més, durant la representació del pessebre es pot visitar l’exterior de la Torre del Suro, una construcció modernista que hi ha dins el recinte de la Casa de Repòs Sant Camil i que habitualment és tancada al públic. Aquest edifici, que data del 1910, és un dels màxims exponents del corrent mediterranista del modernisme.

Paral·lelament, del 9 de desembre al 7 de gener al bar del Casal d’Entitats de Mas Guinardó es pot veure l’exposició fotogràfica ‘El pessebre vivent vist per Ramon Serra‘. És un recull d’imatges del pessebre de l’any passat fetes per aquest fotoperiodista barceloní.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any