Una aplicació mòbil recrea la Patum pels carrers de Berga

  • 'La Patum invisible' mostra imatges i documents antics de la festa · S’ha llançat per commemorar l’aniversari de la declaració del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aviat farà nou anys que la Patum va ser declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO i a Berga ho commemoren amb el llançament de l’aplicació ‘La Patum invisible’. Permetrà visualitzar, a través de dispositius mòbils, imatges antigues i vídeos relacionats amb la ciutat i la festa. La iniciativa, que es presenta aquesta tarda, està impulsada per l’Ajuntament de Berga i pel Patronat Municipal de la Patum i el projecte ha estat dissenyat pel Centre d’Arts Visuals de Vic La Farinera.

A partir d’ara es podrà passejar per Berga i descobrir in situ els racons més emblemàtics de la Patum, com ara i . Només caldrà seguir una ruta marcada amb deu codis QR i disposar d’un dispositiu mòbil per consultar vídeos i imatges històriques de la festa. A cada punt del recorregut, a més de veure material gràfic específic del lloc, també es podrà obtenir més informació del document, com ara el moment històric en el qual va ser pres.

Per tal de donar a conèixer la Patum de Berga existeix el Museu de la Patum, que té l’objectiu de difondre la celebració per tal d’ajudar a preservar-la. En aquesta web s’hi poden trobar vídeos de la Patum, cartells, les comparses que hi participen, les partitures de la música, etc. ‘La Patum invisible’ és obra de La Farinera Centre d’Arts Visuals de Vic, que ja ha dissenyat altres projectes similars com ‘Vic Invisible’, ‘Re.set del Tricentenari ‘a Barcelona i ‘Murs del mNACTEC’ a Terrassa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any