Mas i Junqueras es reuneixen per desencallar el procés

  • Aprofitaran l'últim ple de l'any al parlament per fer la trobada

VilaWeb
Redacció
19.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el d’ERC, Oriol Junqueras, es reuniran al parlament, després de setmanes d’un desacord que ha encallat el procés sobiranista. Probablement la trobada serà avui mateix, aprofitant l’últim dia del ple. Ahir van tenir una breu conversa mentre sortien de l’hemicicle després de la votació de les esmenes a la totalitat al pressupost. En la sessió d’ahir, ERC va permetre que els comptes es continuessin tramitant, com un ‘gest de bona voluntat’ per a les negociacions.

Segons que va explicar Junqueras en una conversa informal amb periodistes, la setmana passada ell mateix va demanar aquesta nova reunió a Mas. L’última vegada que es van reunir va ser dimecres de la setmana passada, el dia 10.

Precismanet el president de la Generalitat va assegurar ahir que confia que hi haurà un acord polític amb el president d’ERC sobre unes eventuals eleccions plebiscitàries. Tanmateix, va demanar: ‘altura de mires, sentit de país i no gaires coses més’. ‘Perquè si barregem gaires coses més, tot això s’embolica’, va avisar durant l’acte de presentació del llibre ‘Aportacions catalanes universals’. Mas va opinar que aquest 2014, Catalunya n’ha fet una de molt important, perquè ha donat una ‘gran lliçó de democràcia i civisme’. Precisament per aquest precedent, va afirmar que la política seria capaç d’estar a l’alçada de les aportacions catalanes universals.

Notícia relacionada: ERC sorprèn fent un gest a CiU i retira el vet a la llei d’acompanyament

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any