Tretze magistrats del Suprem expressen el seu malestar per ingerències del ministre de l’Interior

  • Els jutges demanen que el president del govern espanyol posi fre a les manifestacions de Fernández Díaz

VilaWeb
ACN
18.12.2014 - 18:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tretze magistrats del Tribunal Suprem espanyol han expressat el seu malestar amb el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, per criticar en una entrevista a ‘La Razon’ el 10 de desembre la sentència que va implicar l’excarceració d’ex-membres d’ETA. El ministre assegurava que les resolucions eren ‘lamentables des de tots els punts de vista, també jurídicament’ i va insinuar que els jutges podrien haver prevaricat. En una carta, demanen al president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, que si també considera que aquestes declaracions ‘no són adequades, ni guarden el degut respecte’ al Suprem ho faci saber al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, perquè posi fre a aquestes manifestacions.

En la carta a Lesmes, els magistrats també lamenten altres declaracions del ministre, en què, diuen, deixava entreveure que els jutges feien un ‘ús alternatiu del dret i que sigui tingut en compte només quan convé en virtut d’uns determinats criteris’ i fan constar que Jorge Fernández Díaz va assegurar que ja havia promogut una llei per evitar ‘una cosa tan profundament injusta’.

Els jutges expliquen a la carta que davant de casos similars que comportaven l’excarceració de membres d’ETA, en compliment a una sentència europea, es va convocar el ple de la sala segona del Suprem ‘per fixar un criteri’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any