Festival Drap-Art, quan el reciclatge és un art

  • El Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Catalunya es fa al CCCB i aplega un centenar d’obres

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Drap-Art és un festival internacional de reciclatge artístic que s’inaugura avui al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). L’organitza l’associació sense ànim de lucre Drap-Art i vol promoure el reciclatge creatiu. Aquest any hi participen una cinquantena d’artistes internacionals que posen un èmfasi especial en la denúncia social. A més de l’exposició col·lectiva fins el 4 de gener hi ha programades tota mena d’activitats, com ara documentals, tallers, intervencions, conferències, espectacles, performances.

El primer Drap-Art es va fer a Barcelona el 1996 i actualment el model s’ha exportat internacionalment i s’organitzen mostres itinerants arreu. El festival cerca l’equilibri entre artistes nacionals i internacionals, novells i consagrats, per afavorir l’intercanvi entre països i generacions i conscienciar sobre la importància del reciclatge i el respecte al medi. A més, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del Reciclatge, l’exposició compta amb un component crític més evident.

Entre les obres més destacades hi ha les imatges de l’artista austríac Klaus Pichler. El seu projecte One Third, que es basa en un estudi de les Nacions Unides sobre el malbaratament alimentari a Occident, presenta natures mortes d’aliments en mal estat i vincula el malbaratament individual i la producció industrial de menjar. També es projecta el documental ‘La tragèdia electrònica’ de Cosima Dannoritzer, que tracta sobre la vida limitada dels productes tecnològics i el reciclatge i tràfic il·legal de residus electrònics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any