Vilafranca s’aboca a la centenària Fira del Gall

  • El gall negre del Penedès i els vins de la zona són els productes destacats del certamen d'enguany

VilaWeb
Redacció
19.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tal com marca la tradició, pels volts de Sant Tomàs Vilafranca del Penedès fa la centenària Fira del Gall. Enguany serà demà i diumenge al Parc de Sant Julià. Tot i tractar-se d’una fira centenària i eminentment tradicional, s’ha sabut adaptar al pas dels anys i cada any ha anat guanyant alguna novetat. A més del tradicional mercat d’aviram també s’hi fa una mostra gastronòmica, hi ha un espai dedicat al vi de la zona i tot el poble s’omple d’activitats.

L’estrella de la fira és el gall negre del Penedès, una raça autòctona molt preuada pel color, el gust i la suavitat de la carn. A la fira en podreu trobar de vius i de sacrificats i també aprendre a cuinar-los. Fins i tot es fan concursos amb els exemplars més formosos. Un altre producte molt apreciat de la zona són els vins. A la fira tenen un espai propi, el superceller, dedicat a la difusió dels vins de denominació d’origen Penedès. A més s’organitzen visites guiades a cellers, se seleccionen vins per Nadal i es fan tallers de tast.

Això a banda, tot Vilafranca s’omple d’activitats en el marc de la fira. Per aprofitat els dies previs a Nadal, hi ha mercats d’artesania diversos, molts museus i equipaments fan jornada de portes obertes i les entitats organitzen tota mena d’actes. Un dels més singulars és una trobada de bestiari festiu de ploma, on participen peces de tot el país que representen galls, gallines, mussols, grius i basiliscs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any