El Festival de Fanals Xinesos porta més de cinc-centes estructures lumíniques al parc del Fòrum

  • La mostra és una evolució de l'antic costum d'encendre llanternes per l'any nou xinès

VilaWeb
Redacció
19.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entre Nadal i el cap d’any xinès, que serà el 19 de febrer, cinc-cents fanals de seda il·luminats envaeixen el parc del Fòrum de Barcelona. És el Festival de Fanals Xinesos, una exposició que mostra la tradició xinesa d’encendre fanalets en el tombant d’any. Les estructures dels fanals que hi ha al festival són molt espectaculars: fan entre un metre i sis d’alçària i les formes recorden elements tradicionals de la cultura xinesa, com ara dracs i flors de lotus.

Les figures gegants són estructures metàl·liques il·luminades amb milers de bombetes led i han estat fetes a mà per una vintena d’artistes de la regió xinesa de Sichuan. Representen signes del zodíac, elements de l’arquitectura tradicional o la cultura del te. N’hi ha tantes que l’organització ha dissenyat un recorregut que aplega les obres per temàtiques: les estacions de l’any, la gran muralla xinesa, els pandes…

El festival ha rodat per tot el món i per a l’estada a Barcelona ha preparat una secció dedicada a la cultura catalana, on es reprodueixen obres i detalls emblemàtics de l’art del segle XX: Antoni Gaudí, Joan Miró i Pablo Picasso. 

Una festa cada vegada més espectacular

Les festes de celebració de l’any nou xinès duren quinze dies i s’acaben amb la festa de les llanternes. Antigament s’il·luminaven desenes de fanalets tradicionals xinesos, però amb el pas del temps la festa ha crescut i ha guanyat espectacularitat fins avui, que es fan tota mena de representacions a gran escala. Enguany l’any nou xinès començarà el 19 de febrer i s’acabarà el 5 de març.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any