Dos nou col·legis de Perpinyà classificats com a ‘educació prioritària’

  • La ministra d'educació nacional va donar a conèixer, ahir dimecres, la nova carta dels establiments escolars que formen part de la Xarxa d'educació prioritària. A Perpinyà els col·legis de La Garrigola i Albert-Camus, passen a formar part d'aquesta ...>>
    Dj. 18 de desembre del 2014

VilaWeb
Redacció
18.12.2014 - 11:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

D’ara endavant, més la meitat de les escoles i col·legis de Perpinyà són classificats en REP (Xarxa d’Educació Prioritària). Els quatre col·legis que ja estaven classificats en zona d’educació prioritària es queden confirmats en al dispositiu. I dos nous col·legis se’n beneficiaran a partir del pròxim curs: La Garrigola (al barri de Sant Aciscle) i Albert-Camus (a Sant Galdric).

També set escoles formaran part d’aquesta xarxa : Jean-Jacques Rousseau, D’Alembert 1 i 2, Condorcet, Jean-Amade, Pierre de Coubertin i Fenelon. Per contra, les escoles Claude-Simon i Boussiron no són retingudes, però quedaran ‘lligades’ al col·legi Camus.

La classificació de REP (xarxa d’educació prioritària) permet als establiments concernits beneficiar-se de mitjans suplementaris. Són previstos, per exemple, un acompanyament per als alumnes de sisè (ajuda als deures, suport metodològic o tutoria), l’encoratjament de la innovació pedagògica, major salaris per atreure i conservar els professors als establiments més difícils.

Els professors de les REP tenen més hores pagades per treballar en equip, assistir als estudiants, i reunir-se amb els pares.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any