Aprovada definitivament la reforma territorial

  • Ahir dimecres, l'Assemblea Nacional francesa va aprovar definitivament la llei de Reforma territorial per 95 vots a favor, 56 en contra i 11 abstencions ...>>
    Dj. 18 de desembre del 2014.

VilaWeb
Redacció
18.12.2014 - 11:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Definitivament, la llei de reforma territorial va ser aprovada ahir dimecres per l’Assemblea Nacional Francesa. Així doncs ara l’estat francès tindrà 13 regions. Una llei que, sobretot, ha causat molt d’enuig a Alsàcia, ja que sobretot la UMP no volia de cap manera, la fusió de la seua regió amb les de Champagne-Ardenne i Lorraine. També al Llenguadoc -Rosselló la fusió amb Midi-Pyrénées, no era acceptada per tots els socialistes. Recordeu que, el desaparegut Christian Bourquin es va implicar i va lluitar contra aquesta fusió.

La reforma territorial va ser aprovada per 95 vots a favor, 56 en contra i 11 abstencions. El Front de gauche, els ecologistes, els  radicaux de gauche, l’UMP i l’UDI, han votat majoritàriament en contra, mentre que els socialistes han votat a favor. Si vos interessa saber quin ha sigut el vot dels vostres diputats, ho podeu consultar aquí.

Siguem clars i resumint molt: per Catalunya nord aixó significa més que res altre argument, com uns optimistes (en cal, i tan de bo tinguin durablament raó) en possiblament ser millor tractats per Tolosa que Montpellers, … ser encara més diluïda la seua identitat i llengua que ho era fins ara (en un territori i una població molt més nombroses que precedentment).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any