Música de proximitat, l’essència del cicle ‘Un Born de cançons’

  • Pop d'autor, jazz, flamenc i, sobretot, concerts de petit format que traspuïn "proximitat, intimitat i un acostament al públic" és el que vol oferir el cicle 'Un Born de cançons', que ha programat tres concerts per cada mes de l'any, de gener a juny del 2015.

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els concerts es maridaran amb un tast de vins de la Denominació d’Origen catalana. Dimarts el Born Centre Cultural en va acollir la presentació delc cicle amb el director Quim Torra, el director editorial de la revista Enderrock i programador dels concerts de pop Lluís Gendrau; en Lluís Cabrera, president i fundador del Taller de Músics i l’ESMUC, i en Jordi Bort, director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi.

“És impossible entendre la cultura d’un país sense tenir en compte la seva música”, començava Lluís Gendrau, que celebrava la idea de la posada en marxa del cicle de concerts “Un born de cançons” i “l’aposta compromesa i regular de programar música i fer-la arribar al públic”. Durant sis mesos -de gener a juny- tres cops al mes la Sala Moragues del Born Centre Cultural acollirà un concert d’un músic, bandautor o grup musical en petit format. 

“El fet de connectar història, música, reflexió, arts i literatura en un espai com el del Born és aportar-li el batec que necessita, i el cicle “Un Born de cançons” és un dels pilars de la programació musical”, destacava Quim Torra

El Taller de Músics i el Grup Enderrock s’han encarregat de programar el bo i millor de l’escena catalana actual. “La música ha estat un element transformador dins la nostra història com a país i també ha servit per explicar-nos com a poble, igual que passa en les altres arts. Els músics són uns cronistes del seu temps i les cançons són les històries que ens parlen del temps d’avui. La música és el paisatge sonor d’un territori, conforma una identitat”, introduïa Gendrau. A través del cicle “Un Born de cançons” es programarà “artistes vinculats a la terra, que han fet nodrir la seva inspiració artística a partir del seu territori, com ara Tomeu Penya, Roger Mas, Joana Serrat, Aspencat, Joan Colomo“, afegia. “Són músics quilòmetre zero”, bromejava, “artistes de casa nostra, alguns plenament consolidats i altres que són grans descobriments i que volem acostar al públic”, resumia. 

El cicle de concerts “Un Born de cançons” constarà de dos concerts de pagament que “aproparan músics consolidats en un format íntim i proper”, però també un concert gratuït de jazz o flamenc, a càrrec de joves promeses com el saxofonista Roger Martínez, que ha musicat poemes d’Enric Casasses, Aina Torres i Manuel Forcano; o Eva Fernández -saxofonista, clarinetista i cantant, provinent de l’escuderia de Joan Chamorro i la Sant Andreu Jazz Band- que actuarà al costat del trompetista David Pastor, el pianista José Luis Guart i el bateria Toni Pagès.

Podeu llegir l’article complet, aquí

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any