Comença la investigació parlamentària pel cas de So n’Espases

  • Hi compareixeran, entre més, Jaume Matas, Bárcenas i Florentino Pérez

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui arrenca al Parlament de les Illes la comissió de So n’Espases, amb el propòsit d’investigar les presumptes irregularitats en el concurs per a construir i explotar aquest centre hospitalari de Palma. Fa uns dies que el parlament va aprovar les propostes de treball dels grups del PP i Més per Mallorca i va refusar la del PSIB. Avui horabaixa la comissió votarà el pla de treball i tot seguit la mesa es reunirà per admetre a tràmit els escrits presentats. 

La comissió sol·licitarà les compareixences d’alts càrrecs del govern de Jaume Matas, responsables del procés d’adjudicació de l’hospital de So n’Espases, començant pel president Matas i la consellera Aina Castillo. 

Més per Mallorca també demanarà que compareguin l’ex-batllessa de Palma, Catalina Cirer; l’ex-regidor Javier Rodrigo de Santos; els ex-consellers del Consell de Mallorca Bartomeu Vicens i Miquel Nadal; empresaris vinculats amb el procés d’adjudicació del contracte, com ara Florentino Pérez i Villar Mir; i l’ex-tresorer del PP Luis Bárcenas, entre més.

El PP també demanarà la compareixença de Francina Armengol, per l’etapa com a presidenta del Consell de Mallorca; l’ex-president del govern Francesc Antich; l’ex-conseller de Mobilitat i Medi Ambient Gabriel Vicens; l’ex-conseller de Salut i Consum Vicenç Thomàs; i l’ex-consellera d’Afers Socials Fina Santiago, tots del pacte de progrés.

També s’ha aprovat que la comissió treballi per fases, seguint un ordre cronològic: en primer lloc, la selecció dels terrenys per a emplaçar-hi el nou hospital, en segon lloc l’adjudicació del contracte i finalment el desenvolupament de les obres.

La majoria de compareixences seran al gener i la intenció és que la feina de la comissió s’hagi enllestit al març, que és quan es dissoldrà la cambra, abans de les eleccions. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any