L’assumpte dels ‘falsos electors’ del Barcarès podria no ser jutjat

  • Deu anys després del conegut com 'assumpte dels falsos electors' del Barcarès, la justícia delibera sobre la forma, i podria ser que mai arribés a ser jutjat el fons ...>>
    Dc. 17 de desembre del 2014

VilaWeb
Redacció
17.12.2014 - 11:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir dimarts, l’actual batlle del Barcarès, Alain Ferrand, va comparèixer davant el Tribunal Correccional de Perpinyà, per un afer lligat a les eleccions cantonals del 2004. Està acusat d’haver preparat llavors falsos certificats de domiciliació a favor d’empleats de la seua SCI ‘La Riale’. Aquests treballadors, que no residien al municipi en aquell moment, s’haurien beneficiat d’un certificat que afirmava que ‘estaven allotjats de forma gratuïta i precària’ sobre la ‘Marina’, la discoteca de la qual Alain Ferrand és i era responsable. I tot això, per tal de permetre’ls de ser inscrits en les llistes electorals del municipi en aquell temps era la seva esposa, Joëlle Ferrand, la batllessa, després d’haver succeït al seu marit.

Els electors concernits, Francis Jacquet, Jean-Louis Pumarole i Roger Mas, són jutjats per ‘complicitat i usurpació’.

El cas va esclatar l’any 2005, quan els antic treballadors de La Marina van enviar una carta al prefecte per  denunciar-se i reconèixer haver participat en una ‘trampa a petició del matrimoni Ferrand’.

Ahir dimarts, primer dia del judici, els advocats defensors han platejat diverses demandes de nul·litat, de la citació per a ‘manca de precisió sobre la infracció’, de l’ordre o l’eliminació de l’enquesta preliminar, i la remissió davant el tribunal correccional. Arguments contrarestats pel procurador Achille Kiriakides.

El tribunal ha decidit que farà pública la seua decisió dijous a la tarda. Si accepta la petició dels advocats defensor, i valida la nul·litat del procediment, aquest afer no serà jutjat mai. Però si ho rebutja, seria jutjat el pròxim mes d’abril.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any