Pablo Iglesias visitarà Catalunya per preparar l’engranatge electoral

  • Farà un míting diumenge a Barcelona i es reunirà amb Ada Colau

VilaWeb
Redacció
15.12.2014 - 15:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer gran acte de Pablo Iglesias des que fou elegit secretari general de Podem serà aquest diumenge a Barcelona. Iglesias farà un míting en un lloc encara sense determinar, i  romandrà a Catalunya fins dimarts, en una agenda d’actes que inclou una reunió amb la impulsora de Guanyem Ada Colau, segons que informa El Periódico. Segons altres fonts també es podria reunir amb gent d’ICV i de la CUP.

La intenció de Pablo Iglesias és de contactar amb els membres dels cercles de Podem, quan hi ha hagut un debat intern intens en cercles com el de Barcelona sobre el posicionament de la formació en relació a la independència. Els portaveus de Podem Catalunya ja han deixat clara la seva disposició a presentar-se a les eleccions catalanes si hi ha un avançament electoral aquest any vinent per a votar sobre la independència.

Podem ha vingut defensant el dret de decidir, però destacant que ha de ser ‘sobre totes les coses’. I ha deixat clara la seva oposició a la independència i a donar suport a cap declaració i proclamació d’independència al parlament.

Ara fa justament un mes, quan fou elegit secretari general, Iglesias va dir això sobre política territorial: ‘Sí, som espanyols. Però estic tip de la concepció d’Espanya tan agressiva; tip dels que diuen quina llengua s’ha de parlar o de quina nació  s’ha de ser’. I va afegir: ‘PP i CiU són partits de la casta que es retroalimenten’ i va defensar ‘el dret de decidir també sobre l’economia’, criticant el ‘brindis al sol de l’esquerrovergència.’

Aquest n’és el vídeo:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any