2.000 persones diuen pels carrers de Castelló que “Volem viure en valencià”

  • Responien a la convocatòria de la plataforma Castelló per la Llengua, que commemorava així els 82 anys de la signatura de les Normes de Castelló

VilaWeb
Redacció
13.12.2014 - 21:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Unes dues mil persones, segons els organitzadors, han respost a la crida de la plataforma Castelló per la Llengua i, des de la Farola, han recorregut els carrers Saragossa, Colom i Cavallers, fins arribar a la plaça de les Aules, per tal de commemorar els 82 anys de la signatura de les Normes de Castelló, units en l’exigència de “volem viure en valencià”, centrada sobretot en la reivindicació dels mitjans de comunicació, l’escola pública i el nom i la unitat de la llengua catalana.

Obria la marxa una gran senyera estelada, seguida pels membres de la conlloga Muixeranga de Castelló, que anaven confeccionant les seues figures en diferents punts del trajecte. A continuació, la pancarta unitària de Castelló per la Llengua, portada per representants de les diferents organitzxacions que la integren, i darrere seu una segona pancarta de les escoles castellonenques a les quals s’han entrebancat per part de la Conselleria el funcionament de les seues línies en valencià.

Entre els polítics presents, pocs del PSOE, com ara el seu secretari local i exalcalde, Daniel Gozalbo, o el regidor Pep Lluís Grau; en canvi, presència nombrosa tant de Compromís com d’EU: dels primers, el diputat provincial Enric Nomdedéu; la regidora castellonenca Ali Brancal; el regidor de Vila-real Alberto Ibàñez, així com diferents candidats a les primàries que té obertes aquesta formació. Per part d’EUPV, l’eurodiputada Marina Albiol; el seu successor a les Corts, Víctor Tormo; la regidora deCastelló Carmen Carreras o el de Vila-real, Alejando Moreno.

Nombrosa presència d’estelades i, moltes menys, d’algunes espanyoles republicanes. L’organització havia demanat que no es dugueren pancartes pròpies de les entitats, sinó purament banderoles, de les quals s’han vist del STEPV i CCOO, de Compromís, EUPV, ERC i els diferents grups de l’esquerra independentista.

L’acte final ha estat presentat per Toni Vizcarro, d’Escola Valenciana, i la lectura del manifest ha anat a càrrec dels pares de l’AMPA de l’Herrero, una de les escoles afectades pels atacs a la línia en valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any