Duran ataca Francesc Homs en la seva carta setmanal

  • L'acusa de qüestionar el seu lideratge a Unió i li diu que deixi espai informatiu a altres consellers

VilaWeb
Redacció
12.12.2014 - 12:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del comitè de govern d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha acusat el portaveu del Govern, Francesc Homs, de qüestionar la seva autoritat dins del partit, i ha demanat que deixi més espai informatiu a altres consellers perquè expliquin l’obra de govern, ‘que queda oculta davant els ciutadans i només sura una veu i un tema’. En la seva carta-web, s’ha referit a les ‘innecessàries’ declaracions d’Homs, que va dir que si Duran ‘no comprava’ el full de ruta d’Artur Mas, CDC no deixaria d’aplicar-lo. D’altra banda, veient les posicions de cada partit, ha dit tenir la sensació que ‘cada dia sembla més clar’ que les eleccions no seran aquest febrer o març.

Duran ha assegurat sentir-se ‘sorprès’ que el portaveu del Govern del qual també forma part Unió, ha recordat, declarés que seguirien amb el full de ruta traçat encara que el mateix líder democratacristià no el compartís. Va afegir també que a Unió hi ha gent molt diversa. ‘Evidentment, a Unió hi ha gent molt diversa, com al PSC o a altres partits. I també a CDC! I no surt de la nostra boca cap paraula que qüestioni l’autoritat de la seva direcció’, s’ha queixat.

Al seu parer, això de fer declaracions ‘dia sí, dia també acaba portant problemes’, i per això ha proposat que potser ‘seria millor’ que es deixés ‘més espai informatiu’ perquè la resta de membres del govern expliquin la seva acció. Ara, diu Duran, ‘només sura una veu i un tema’, en referència a la d’Homs i al procés.

De fet, el també portaveu de CiU al Congrés ha remarcat que el mateix president de la Generalitat, Artur Mas, li va dir des del primer dia que els partits de la coalició fossin ‘tan crítics com volguessin’ amb la seva proposta, una actitud, ha dit, ‘que l’honora’. Duran ha reivindicat el ‘dret a parlar’ de la llista que proposa Mas, fins i tot per ‘petició expressa’ del mateix president, i ha remarcat que ‘pràcticament’ no n’ha parlat tot i que diversos mitjans li han demanat entrevistes perquè ho fes. En tot cas, ha reiterat que el seu partit defensa la necessitat d’intentar exhaurir la legislatura, ‘no només amb respecte a la proposta del president, sinó també sense dir-hi res en contra’.

A això li ha sumat l’oposició d’ERC, ICV i CUP per afirmar que té la sensació que ‘cada dia sembla més clar’ que les eleccions no seran aquest mes de febrer o març. De tota manera, després de la reunió entre Mas i el president d’ERC, de la qual diu que ha tingut ‘puntual informació’ per part del seu soci, ha opinat que és bo que segueixin parlant, perquè ‘el diàleg sempre és positiu i necessari’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any