Núria Picas: ‘Amb la independència podria córrer pels colors que sento’

VilaWeb
Redacció
09.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La corredora manresana Núria Picas, campiona d’Ultra Trail i amb un grapat d’ors al medaller, respon dues preguntes sobre la independència i el futur de Catalunya al món. És una altra entrevista de la sèrie ‘Faces of independence’ de l’edició en anglès de VilaWeb i que reproduïm en català.

Per a què voleu la independència de Catalunya?
―Perquè tenim una cultura i una identitat pròpia i ens sentim catalans i no pas espanyols. No necessitem formar part d’Espanya per a sobreviure. Sóc independentista de tota la vida, fa molt de temps que ho he vist clar. De fet, a casa meva sempre ho hem tingut clar: els meus avis van patir la guerra i durant molts anys els va privar fins i tot de parlar la seva llengua. Una de les meves àvies va poder estudiar català durant la República, però la resta no. Jo no hi entenc, en política, estrictament parlant, però tinc la sensació que és molt millor que des d’aquí puguem gestionar els nostres recursos que no pas haver de perdre temps i diners passant per Madrid. Som un país amb una gran projecció econòmica. Per mi, amb la independència tot canviaria molt: podria córrer pels colors que sento. Lluitaria defensant el país que m’estimo. Seria molt millor que no pas haver de lluir uns colors que per mi no representen res. Actualment ja he renunciat a la selecció espanyola i a causa d’això si es disputa un mundial potser no tindré ni l’oportunitat de córrer-hi.

Què pot aportar una Catalunya independent al món?
―Tenim grans figures esportives, som una potència mundial, i la independència encara ens afavoriria més. No tan sols en curses de muntanya sinó també en futbol, motociclisme, piscina sincronitzada, hoquei, handbol, natació…

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any