Wire, l’alternativa de disseny a WhatsApp

  • L'aplicació desenvolupada per un dels fundadors de Skype ja es pot trobar per a Android, iOS i Mac

VilaWeb
Redacció
06.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El sector de la missatgeria instantània és ple de propostes, que lluiten pel seu segment de mercat potenciant cadascuna alguna característica. Tot i la presència de grans gegants com Whatsapp (de Facebook) i Skype, un dels fundadors d’aquesta última aplicació ara a l’òrbita de Microsoft, Janus Friis, acaba de llançar Wire. Es tracta d’una nova proposta de missatgeria (per a Android i iOS) que es vol diferenciar, sobretot, pel disseny. Permet d’enviar missatges de text, fotografies, àudios i vídeos, a més de fer xats i trucades gratuïtes.

Wire també ha nascut amb una de les característiques més demanades a WhatsApp, i fins ara no satisfeta: la versió per a escriptori. De moment, sols per a Mac, però ben aviat també s’hi podrà accedir pel navegador web.

Janus Friis, cofundador de Skype, és la principal cara al darrere de l’aplicació comunicativa gratuïta, que s’ha desenvolupat amb l’equip Zeta Project Swiss. ‘Skype es va llançar fa més d’una dècada i moltes coses han canviat des d’aleshores. Ara tots som usuaris de trucades i missatges gratuïts i hem acabat duent l’ordinador a la butxaca’, deia Friis en la presentació: ‘És hora de crear les millors eines de comunicació possible, tant en termes de disseny com d’utilitat. I Wire sols és això.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any