La indemnització a la concessionària del Castor arriba a Brussel·les

  • 'No volem que es pagui aquest macrodeute que no hem generat nosaltres sinó un projecte lesiu', diu la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia

VilaWeb
ACN
02.12.2014 - 14:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha denunciat a Brussel·les la indemnització a la concessionària del projecte Castor. ‘No volem que es pagui aquest macrodeute que no hem generat nosaltres sinó un projecte lesiu que el ministeri d’Indústria no ha controlat amb el rigor necessari’, s’ha queixat la seva portaveu, Cristina Reverter, després de participar en un debat amb eurodiputats d’ICV, Compromís, Esquerra Unida i Podem. Reverter ha advertit que ‘tant la Comissió Europea com el Parlament Europeu tenen la seva responsabilitat’, perquè el projecte d’emmagatzematge submarí de gas natural ‘és un projecte finançat pel Banc Europeu d’Inversions’.

La Plataforma també ha enviat una queixa a la Defensora del Poble Europeu, Emily O’Reilly, per la indemnització de 1.350 milions d’euros pagada a la concessionària Escal UGS (en mans del grup ACS de Florentino Pérez). ‘Portem un missatge de denúncia, la veu de les terres del Sénia i de l’Ebre contra un projecte lesiu que ara, a més a més, haurem de pagar entre tots els espanyols’, ha lamentat Reverter.

L’entitat també presentarà ‘properament’ denúncies davant dels comitès de Peticions, d’Economia i d’Energia del Parlament Europeu. ‘Volem exigir respostes’ també a Brussel·les, perquè el Banc Europeu d’Inversions ‘ha finançat parcialment’ el projecte Castor ‘amb fons europeus, que paguem entre tots’, ha insistit Reverter. A més, ‘és un problema que s’ha estès a altres països, no és únicament un cas puntual d’un territori, sinó de molts més, i som aquí per contactar amb totes les veus possibles i presentar properament aquesta denúncia’, ha insistit la portaveu de la Plataforma. Precisament aquest mateix dimarts la Plataforma en Defensa de l’Ebre ha pogut intervenir en el comitè de Peticions de l’Eurocambra per denunciar el Pla Hidrològic de la Conca l’Ebre aprovat pel govern espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any