Rajoy: ‘No permetré que es qüestioni la unitat d’Espanya’

  • El president espanyol arriba a Barcelona sense cap proposta sobre el procés sobiranista i tancat a negociar res

VilaWeb
Redacció
29.11.2014 - 13:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tornat a deixar clar que no negociarà mai un referèndum sobre la independència de Catalunya. Lluny de fer cap proposta sobre el procés sobiranista, que ha titllat de deliri, Rajoy ha insistit que no permetria que ningú qüestionés la unitat d’Espanya i que no negociaria mai ‘sobre la igualtat dels espanyols i el compliment de les lleis’. 

En un acte a Barcelona davant la plana major del Partit Popular, el president espanyol ha lloat totes les virtuts de l’estat espanyol i ha carregat contra el govern català i el president Artur Mas. ‘Ningú no té dret de parlar en nom de tot Catalunya. Menys encara un governant que ha decidit ignorar 2 de cada 3 catalans. Aquest, menys que ningú.’

Rajoy ha fet un repàs a tot de polítiques que considera reeixides i s’ha demanat: ‘Si junts hem escrit aquesta formidable història d’èxit, per què alguns volen posar-hi fi? No és propi de Catalunya ni de la seva gent algunes coses que passen. Que es divideixi la societat, se’n negui la pluralitat, es posin etiquetes, s’amenacin mitjans de comunicació’. I ha acusat Mas de fer una fugida endavant arran de les eleccions del 2012 ‘en busca de la seva supervivència política’. 

Sobre el procés participatiu del 9-N, Rajoy ha dit que Mas havia fracassat si allò que pretenia era presentar una Catalunya independentista. ‘Més de dos de cada tres catalans van refusar de participar-hi. Els catalans són molts, i els independentistes, molts menys. Si la majoria no els segueix, com s’atreveixen a parlar en nom de Catalunya quan parlen d’independència?’

Cap proposta sobre el procés per part del president espanyol, que ha dit dues vegades que ‘els deliris es curen amb tranquil·litat’. ‘No permetré que es qüestioni la unitat d’Espanya ni la sobirania nacional. No ho he fet ni ho faré’, ha sentenciat el president espanyol, que ha acabat etzibant que Catalunya no podia ‘ser un país de llistes úniques al servei d’una sola causa’. 

Informació relacionada:

VÍDEO: Qui són els assistents a l’acte de Rajoy a Barcelona?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any