Els treballadors de RTVV reviuen la nit prèvia a l’apagada

  • L'acte 'Un any de silenci. Un any sense RTVV' aplega d'entitats socials, col·lectius i músics en l'aniversari del cessament d'emissions

VilaWeb
ACN
28.11.2014 - 22:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un toc de campanes a difunts i una veu llegint el decret que posava punt final a vint-i-quatre anys d’història de Ràdio Televisió Valenciana. D’aquesta manera ha començat l’acte ‘Un any de silenci. Un any sense RTVV’ amb què el col·lectiu ‘Mildenou’ de treballadors afectats per l’ERO ha rememorat la nit prèvia al tancament d’emissions. Es tracta, segons que ha explicat en declaracions a l’ACN la portaveu de ‘Mildenou’, Reis Juan, d’aixecar ‘moltes veus’ per reclamar una radiotelevisió que ‘ha de tornar’. Juan també ha dit que es tracta ‘d’una trobada de lluites, perquè aquesta societat està farta dels borinots que ens governen’.

La portaveu de ‘Mildenou’ ha confessat que els treballadors tenien dubtes sobre com encarar aquest aniversari perquè ‘els ànims estaven com per tancar-se a casa a plorar’. L’extreballadora de Ràdio 9 ha explicat que, tot i així, s’ha volgut fer un acte senzill i s’ha mostrat sorpresa amb la bona resposta que ha tingut entre les entitats convocades.



’Deixin de jugar amb el mal de les persones’



Sobre les recents declaracions públiques d’Alberto Fabra obrint-se a la recuperació de Ràdio Televisió Valenciana si la situació econòmica ho permetés, Reis Juan ha demanat al govern valencià que ‘deixi de jugar amb el mal de les persones’. Juan ha explicat que el col·lectiu de treballadors ha patit molt i que porta dos anys ‘d’ERO sí, ERO no; d’ara estic dins, ara estic fora; mentre s’assabenten que la seva nòmina serveix per pagar el xalet del Bigotis’.



La portaveu dels treballadors ha lamentat que el PP ‘mai s’hagi cregut RTVV’ i que hagi estat ‘el seu cortijo’. Sobre un nou model més sostenible de ràdio i televisió públiques, Juan ha dit que ‘l’únic insostenible que troba és el govern’.



Tanmateix, Reis Juan s’ha mostrat convençuda que els valencians tornaran a tenir una ràdio i televisió públiques i ha dit que en aquest cas ‘ens encarregarem que estigui blindada del poder’. Juan ha afegit que quan es va crear RTVV el consens polític va determinar que no s’havia de blindar però ‘aquesta gentola ha demostrat que no és així’.



En l’acte han participat més de quaranta professionals de la ràdio i televisió públiques i ha comptat amb intervencions de representants d’entitats socials i de col·lectius com l’Associació de Víctimes del Metro 3 de juliol, Salvem el Cabanyal, Escola Valenciana, la Plataforma per la sanitat pública, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, CaRevolta o la Plataforma d’Afectats per la Llei de Dependència.



Aspencant, Arrap, Atupa, Manolo Tarancón, Candela Roots, Doctor Divago, Lanuca, Mai Mai, Mugroman, Òscar briz, Rafa Xambó, Reno, Skatuttipresto o Tomàs de los Santos, entre més, han posat la música a l’acte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any