González Pons: ‘Si Catalunya fos independent faria inviable la seva recuperació econòmica en segles’

  • El dirigent del PP acusa el PSOE de convertir-se en 'irrellevant' i forçar que el proper enfrontament electoral dels populars sigui amb Podemos

VilaWeb
ACN
28.11.2014 - 19:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vice-secretari general d’estudis del PP i eurodiputat, Esteban González Pons, ha participat en la jornada que el partit celebra a Barcelona sobre estabilitat i bon govern. En la seva intervenció, ha vaticinat que si mai Catalunya arriba a ser independent ‘sortiria al dia següent de la UE i de l’euro, s’hauria d’inventar una moneda pròpia i faria inviable la seva recuperació econòmica en segles’.

En aquest sentit, González Pons ha assegurat que des de la seva posició al Parlament Europeu ha pogut comprovar com ‘Europa no entén’ debats com el de Catalunya o el d’Euskadi, perquè ‘Espanya és la millor garantia que tenen els espanyols’. Com a exemple, el dirigent del PP ha posat el ‘concert econòmic basc’, que ha afirmat que ‘no seria possible a Europa perquè no l’entenen’ i que només ‘pot perviure gràcies a la Constitució i a que nosaltres som els majors defensors de la Constitució’. ‘Sense Espanya i la Constitució, no seria possible’, ha dit. 



Però González Pons també ha tingut temps de carregar contra el PSOE i Pedro Sánchez. Als socialistes els ha atribuït la culpa de l’aparició i l’ascens de Podemos. ‘Amb una mica més d’insistència, aconseguiran ser completament irrellevants. Ho està treballant seriosament, amb entusiasme. I si segueix per aquest camí que va, passarà el que cap de nosaltres vol, que l’alternativa en les eleccions municipals serà votar a un alcalde del PP o a un de Podemos’, ha sentenciat, tot afegint que ‘si el PSOE s’entesta en ser més de Podemos que Podemos, al final qui sobrarà serà el PSOE i no Podemos, sobrarà Pedro Sánchez i no Pablo Iglesias’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any