Botifarra, Apa, Belda i més, en el vídeo de la Nit d’Escola Valenciana

  • Us oferim dues gravacions de l'acte, que es va dedicar a la cançó improvisada

VilaWeb
Redacció
29.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Albal (Horta Sud) va acollir fa just una setmana la XII Nit d’Escola Valenciana, que enguany ha portat per títol ‘La Nit de la cançó improvisada’. Hi va haver cants del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya, i també amb un dels cants més populars, el bertsolarisme basc. Durant l’acte, es van lliurar els guardons de l’entitat a persones i col·lectius que treballen per la llengua. Enguany els reconeixements han estat per a Carme Miquel, per la seva tasca pionera; Pep Gimeno ‘Botifarra’, per l’enorme tasca de recuperació de la tradició popular cantada i a la Xarxa Vives, pels seus vint anys de trajectòria.

VilaWeb us ofereix dos documents en vídeo de la vetllada. El primer, amb els cants que van tenir lloc durant la l’acte, que va comptar amb el versador Josemi Sánchez, els cantadors Josep Aparicio ‘Apa’ i Trini Carballo; amb el glosador Mateu Matas Xurí, de Mallorca; amb Laia Pedrol, glosadora i presidenta de l’associació Cor de Carxofa, així com Maialen Lujanbio, bertsolari i la primera dona que va guanyar el Campionat de bertsolaris d’Euskal Herria, que en cada edició reuneix vora 14.000 persones. Tots han estat acompanyats per l’acordionista Carles Belda. Amàlia Garrigós i Pau Vendrell, dos dels periodistes responsables del programa radiofònic El Mural d’Escola Valenciana, han estat els encarregats de conduir l’acte.

El segon vídeo és del discurs del president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, que va detallar en el seu discurs les línies d’actuació de l’entitat per a 2015 i va destacar que ‘aquest és un curs marcat per moltes expectatives, il·lusions i ganes de canvis a la primavera de 2015’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any