El Micalet reconeix la tasca de país de l’Assemblea de Veïns de Benimaclet

  • Avui es lliuren els premis Miquelet 2014, on el músic Lluís Miquel Campos rep el Miquelet d'Honor individual

VilaWeb
Redacció
29.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Societat Coral el Micalet lliura avui els premis Miquelet 2014, de teatre, assaig i investigació filològica, a més del Miquelet d’Honor, que enguany s’atorga a l’Assemblea de Veïns de Benimaclet, en la categoria col·lectiva.

L’associació té els seus orígens al poble de Benimaclet de fa prop de 130 anys, abans de néixer València. A hores d’ara, és un dels barris més vius de la ciutat. Una font de moviments ciutadans que treballa ‘des d’una òptica nacional, de Països Catalans’, explica el president del Micalet, Tonetxo Pardiñas, que explica que el Micalet ‘vol reconèixer la tasca nacional i de país que desenvolupen les entitats que premien’.

Per la seva banda, el cantant i productor musical Lluís Miquel Campos rebrà el Miquelet d’Honor individual. ‘Volem lloar no només la seva tasca com a cantant, sinó la feina de promoció que ha fet al llarg de tota una vida, a nivell audiovisual i de gravació a nous grups emergents; volem premiar la constància i el treball per a la cultura del país’.

A més dels dos Miquelet d’Honor, també es lliuraran els premis Micalet de Teatre, l’Enric Soler i Godes d’experiències pedagògiques a l’escola i el Joan Coromines d’investigació filològica, històrica o cultural.

Una setmana cultural

El lliurament dels premis han estat precedits per una setmana cultural. Enguany s’han recuperat figures històriques com Joan Roís de Corella o el general Basset i s’han analitzat també qüestions d’actualitat, com l’espoli econòmic o la persecució lingüística al País Valencià.

L’entrega de premis és un acte oberts i gratuïts per a tothom. Després del lliurament dels guardons hi haurà un sopar també obert a tothom, que requereix la compra de tiquets que podeu trobar ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any