Entrevista a Bienve Moya al ‘Fes Ta Festa’

  • El folklorista acaba de publicar 'Cada dia és festa', una visió panoràmica del panorama festiu català

VilaWeb
Redacció
29.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’antropòleg, folklorista, activista i gestor cultural Bienenve Moya ens parla del seu nou llibre, titulat ‘Cada dia és Festa’. El llibre parla des d’una panoràmica molt àmplia del ric paisatge de la festa popular catalana en l’actualitat. ‘Cada dia és festa’ va molt més enllà del que seria una mera guia o una simple relació de festes per programar els caps de setmana. L’obra es va presentar el passat dia 20 al Museu Vida Rural de l’Espluga de Francolí.

També us parlem del vídeo d’una cançó que amb música de Jaume Arnella, text de Ramon Solsona i arranjaments de Fèlix de Blas, ha aparegut amb molta força a les xarxes. Es titula ‘Marxem rient’ i a partir de dites populars construeix un discurs clar que sentencia veritats i alhora provoca rialles. Una mostra més de la ja anomenada ‘Revolució dels somriures’.

A les seccions, aquesta setmana tenim, a la Crònica Castellera el resum de la temporada que anyalment ens porta en Carles Esteve. Aquest primer capítol està dedicat a les colles que han assumit castells de ‘Gamma extra’. I en la seva secció ‘Dites i refranys’, el nostre paremiòleg Víctor Pàmies ens comenta aquella que diu: ‘A l’enemic que fuig, pont de plata’.

Comptarem amb una altra col·laboració amb el Col·lectiu El Bou i la Mula en la secció El pessebre és un món. En aquesta ocasió l’Enric Benavent ens parla de ‘Com fer arbres’. I la darrera secció d’avui la protagonitzarà el nostre home a Ponent, el Sr. Llorenç, que a els minuts de l’Aguilà ens parlarà dels ‘Drapaires del XXI’.

A la part musical escoltarem en Jaume Arnella amb el tema ‘Destins mesquins’ i a la cobla Sant Jordi interpretant la ‘Glosa de les Danses de Vilanova’ d’Eduard Toldrà. També hi haurà un fragment de la banda sonora de la pel·lícula ‘Ventre blanc’, del vigatà Jordi Lara, que es podrà veure aquest dissabte al Canal 33. I per acabar, un tema del nou CD de la Cobla Marinada que han dedicat a compositors andreuencs, que ha editat el Foment Sardanista del barri de Sant Andreu del Palomar.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any