Solidaritat catalana amb el poble kurd al Tradicionàrius de Barcelona

  • La Plataforma de Suport al Poble Kurd organitza un acte concert a Gràcia de suport a la resistència de Kobanê contra el grup Estat Islàmic

VilaWeb
Redacció
29.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa més de dos mesos que les milícies kurdes resisteixen l’ofensiva del grup Estat Islàmic a la ciutat de Kobanê, a la regió del Kurdistan Occidental. Amb l’única ajuda d’atacs intermitents per l’aire de la coalició internacional contra posicions dels gihadistes, els combatents de les Unitats de Protecció Populars (YPG) i dels peixmerga del Kurdistan Meridional han aconseguit fins ara d’evitar la caiguda de la capital d’un dels tres cantons autònoms kurds al nord de Síria. La resistència, tot i la indiferència de la majoria d’estats, ha generat un moviment de solidaritat popular a tot el món, que avui es manifesta a Barcelona amb un acte concert al Tradicionàrius.

El poble català amb Kobanê‘ comença a les vuit i és organitzat per la Plataforma de Suport al Poble Kurd, amb la presència d’una delegació de dones kurdes i la participació d’artistes de tots els Països Catalans com Borja Penalba, Meritxell Gené, Kòdul, Ebri Knight, Yacine Belahcene, Joan Garriga, Marcel Pich i Joana Gomila. També hi assisteix el músic kurd Gani Mirzo, resident a Barcelona.

Kobanê és una ciutat de dos-cents mil habitants al Kurdistan Occidental, tocant a la frontera amb el Kurdistan turc. Amb Afrin i Qamishlo, són els tres cantons kurds al nord de Síria que el 19 de juliol de 2012 es van alçar en armes per a constituir un govern provisional kurd i establir-hi el model de confederalisme democràtic, basat en la col·lectivització de terres, l’educació en kurd, l’emancipació de la dona i l’assemblearisme. La regió que agrupa els tres cantons es diu Rojava (‘occident’).

Fa tres anys que Kobanê resisteix els atacs d’Estat Islàmic. Especialment des de fa dos mesos resisteix un setge a gran escala sobre la ciutat.

Alan Kanjo, un calafellenc d’origen kurd, n’ha fet un reportatge en vídeo:

Notícia relacionada:

#WorldKobaneDay: jornada de solidaritat amb la resistència kurda contra Estat Islàmic (1-11-2014)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any