Comença el Gran Recapte amb l’objectiu de recollir quatre mil tones d’aliments

  • Avui i demà es fa la campanya, per sisè any

VilaWeb
VilaWeb
Xènia Serrat
28.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els quatre bancs d’aliments de Catalunya comencen avui per sisè any el Gran Recapte d’Aliments. Hi treballaran més de 20.000 voluntaris repartits en 2.000 punts de recollida, en supermercats i mercats. L’objectiu d’enguany és superar les 3.600 tones de menjar recollides l’any passat. La iniciativa neix de ‘la necessitat d’ajudar la gent que viu en situacions complicades’, tal com explica el president del Banc dels Aliments de Barcelona, Eduard Arruga.

Segons les últimes dades de pobresa facilitades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), un català de cada cinc viu en situació de pobresa. Arruga considera que la recuperació econòmica no ha arribat, especialment a les capes més desafavorides. Per això l’objectiu és donar aliments a aquesta gent la majoria de dies de l’any.

Arruga espera que els aliments que es recaptin enguany arribin fins a mitjan gener. Però després, fins al juny no rebran una injecció de fons provinent de la Unió Europea. Abans, explica, aquest fons es destinava només a aliments i era per a un determinat nombre de països. Ara és per a necessitats generals i per a tots els països de la UE. De resultes d’això, el fons no arriba tan sovint i el Banc dels Aliments ha de cercar unes altres vies d’ingressos.

Enguany esperen recaptar més de quatre mil tones d’aliments. El nombre de voluntaris ha crescut i els punts de recollida també: si l’any passat n’hi havia 1.900, ara n’hi ha més de 2.000. Arruga, tot i saber que els catalans ‘som conscients que cal ajudar la gent’, remarca que el principal objectiu del Banc dels Aliments no és quantitatiu sinó qualitatiu: ‘La satisfacció d’ajudar els altres és més gran que la xifra que puguem obtenir.’

Els aliments més demanats enguany són la llet, l’oli, les conserves de peix i carn i els productes alimentaris per a nadons. Podeu consultar els punts de recollida ací i podeu fer una donació on-line clicant ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any