La vida a l’indret més fred del planeta

  • S'estrena als EUA el documentari 'Antarctica: A Year On Ice', amb imatges del dia a dia dels treballadors de les estacions científiques enregistrades durant deu anys pel director Anthony Powell

VilaWeb
Redacció
28.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els documentaris sobre l’Antàrtida acostumen a mostrar una part petita d’aquell immens continent glaçat i desconegut. Solen destacar imatges de la vida de les missions científiques que hi ha i de l’entorn natural, gairebé sempre enregistrades en els curts mesos d’estiu. ‘Antarctica: A Year On Ice‘ és un documentari singular perquè el seu director, Anthony Powell, ha trigat ‘deu anys i nou hiverns’ a enregistrar-lo: per primera vegada, diu, ‘es veu com és la vida als confins del planeta durant tot un any’.

El film resumeix l’experiència de Powell durant deu anys d’estades a l’Antàrtida, inclosos els llargs mesos de foscor i de vents glaçats.

‘El punt de vista no és el dels científics que hi fan estades temporals, sinó el dels treballadors corrents que mantenen les estacions en funcionament al lloc més fred del planeta’, assegurava l’autor en la campanya de microdonacions per a sufragar el documentari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any