Torres-Dulce diu que ‘els tribunals actuaran en conseqüència’ en les autoinculpacions pel 9-N

  • El fiscal general de l'estat espanyol manté la confiança en Romero de Tejada i els fiscals catalans: 'No tinc res en absolut a retreure'ls'

VilaWeb
ACN
26.11.2014 - 17:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fiscal general de l’estat espanyol, Eduardo Torres-Dulce, ha afirmat que ell respecta qualsevol decisió sobre l’allau d’autoinculpacions que està tenint lloc després que la fiscalia hagi presentat una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vice-presidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau per l’organització del 9-N. Segons ha dit, ‘hi ha obert un procés i els tribunals actuaran en conseqüència’. També ha afirmat que manté la confiança en el fiscal superior de Catalunya i els fiscals catalans: ‘No tinc res en absolut a retreure’ls.’

Ha fet aquestes manifestacions als mitjans de comunicació abans de comparèixer a la comissió de Justícia del congrés espanyol per presentar la memòria de la fiscalia. Preguntat per les autoinculpacions pel 9-N, entre les que destaquen les del govern o la que va anunciar aquest dimarts el grup parlamentari de CiU al senat, ha afirmat que ell ‘respecta sempre qualsevol decisió que es pugui adoptar’.

També ha apuntat que ell manté la confiança en el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, malgrat la discrepància que els fiscals catalans van mostrat a la seva ordre de presentar una querella contra Artur Mas, fet que el va forçar a convocar la junta de fiscals de sala abans d’ordenar-li de nou que demanés la imputació per quatre delictes del president de la Generalitat, la vice-presidenta i la consellera d’Educació.

‘Els meus companys de Catalunya el que van fer pura i simplement és complir l’estatut orgànic del Ministeri Fiscal i per tant no tinc res en absolut a retreure’ls’, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any