The Influencers, l’altaveu de ‘l’artivisme’ mundial

  • El festival arriba al desè aniversari · Presenta fins dissabte al CCCB tot de propostes crítiques amb el món actual des de l'art i la tecnologia

VilaWeb
Redacció
27.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La tardor del 2004, Bani Brusadin i el col·lectiu 0100101110101101.org van organitzar el primer festival The Influencers, que va portar al CCCB tot d’exemples d’art no convencional, guerrilla de la comunicació i entreteniment radical de tot el món. Una dècada després, el festival no sols és viu, sinó que ha esdevingut un altaveu mundial de l’artivisme i el hacktivisme. Cada any presenta ‘projectes rebels, invents i aventures en les aigües turbulentes, on la societat de la informació, la tecnologia quotidiana i fragments d’imaginació col·lectiva es barregen i xoquen’.

Fins dissabte, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona torna a rebre activistes que, partint de l’art basat en la tecnologia, desenvolupen discursos crítics sobre el món en què vivim, des de l’enginyeria a l’esfera cultural i política. Hi passaran Julia Solis, John Law, Julian Oliver, David Horvitz i Gabriella Coleman, a més de Bill Drummond i la gent del Center for PostNatural History.

Com és habitual, hi ha també sessions pràctiques, amb un taller de tres dies sobre ‘la xarxa com a matèria’, i projeccions, que enguany inclouen ‘We Are Legion’ (documental sobre Anonymous) i ‘Starwars Uncut‘ (una recreació popular i col·laborativa del segon film de la sèrie ‘La guerra de les galàxies’).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any