Carlos Fabra haurà d’entrar a la presó abans de dilluns

  • L'ex-president de la diputació recull la notificació de l'Audiència de Castelló

VilaWeb
VilaWeb
ACN
26.11.2014 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, ha recollit avui la notificació de l’Audiència de Castelló que estableix un termini de cinc dies per ingressar en presó. Segons que han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, Fabra no ha presentat recurs de súplica, per la qual cosa podria ingressar en un centre penitenciari abans de dilluns. A la sortida del jutjat, Fabra ha evitat de fer declaracions als mitjans de comunicació i quan li han preguntat en quina presó prefereix  complir la condemna ha dit: ‘Prefereixo estar a casa’. Carlos Fabra està condemnat a quatre anys de presó per delictes fiscals.

La condemna s’inscriu en el cas Naranjax, jutjat l’octubre del 2013 després de gairebé deu anys d’instrucció. Carlos Fabra era acusat de tràfic d’influències, suborn i quatre delictes fiscals.

El magistrat no va considerar provat que Fabra fes de mitjancer per aconseguir l’aprovació de llicències de productes fitosanitaris al Ministeri d’Agricultura espanyol, però sí que el condemnà a quatre anys de presó pels delictes fiscals. La fiscalia en demanava tretze.

L’Audiència també va condemnar la seva ex-dona, María Amparo Fernández, a dos anys de presó pels mateixos delictes i va absoldre la resta dels acusats dels delictes de suborn i tràfic d’influències. Tanmateix, el Suprem va rebaixar la pena de la dona de Fabra a un any, perquè va admetre parcialment el seu recurs. De manera que no haurà d’ingressar a la presó.

Indult denegat

Per contra, en la mateixa resolució, el Suprem va confirmar la condemna a quatre anys de Fabra. Després d’aquesta confirmació, l’acusat va sol·licitar l’indult del govern espanyol. Divendres, la vice-presidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, va informar que el denegava.

L’Audiència de Castelló va suspendre l’ingrés a la presó fins que el govern espanyol no s’hagués pronunciat. I ara cita Fabra perquè comuniqui en quin centre penitenciari vol ingressar en el termini de cinc dies, a comptar des d’avui.

Recurs al Constitucional

Fabra manté un recurs al Tribunal Constitucional, al·legant que han prescrit els fets pels quals ha estat condemnat. La defensa podria sol·licitar a l’Audiència un ajornament de l’ingrés fins que no s’hagi pronunciat el Constitucional. Fabra també té la possibilitat d’interposar un recurs de súplica davant l’Audiència de Castelló. Si fossin admesos, aquests dos recursos endarreririen l’entrada de Fabra a la presó.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any