La Fiscalia de Catalunya es decanta per acumular totes les causes contra el 9-N al TSJC

  • Els fiscals provincials s'han reunit amb Romero de Tejada per parlar de les diverses denúncies presentades en jutjats de tot el país

VilaWeb
Redacció/ACN
25.11.2014 - 15:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els fiscals en cap de les quatre províncies catalanes i el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, opinen que l’opció més lògica és que s’acumulin en una sola causa davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) totes les denúncies i querelles contra el govern per la celebració del procés participatiu del 9-N. En una reunió celebrada aquest matí a Barcelona, els fiscals han comentat les diverses denúncies interposades en nombrosos jutjats de Catalunya contra les votacions del 9-N, i han conclòs que la millor opció hauria de ser acumular en una sola totes les que van contra dirigents del govern per delictes semblants als de la querella de la fiscalia.

El govern en bloc demanarà declarar al TSJC si accepta a tràmit la querella

‘El govern es considera corresponsable i solidari amb totes les decisions que s’han pres sobre el 9-N’, ha dit el portaveu de la Generalitat, Francesc Homs. Per aquest motiu, si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya admet a tràmit la querella del fiscal general de l’estat espanyol, Eduardo Torres-Dulce, contra el president Mas, la vice-presidenta Ortega i la consellera Rigau, tot el govern es personarà en el cas obert i demanarà de declarar davant del tribunal.

El fiscal general de l’estat espanyol, Eduardo Torres-Dulce, va presentar la querella divendres passat contra el president Artur Mas, la vice-presidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau per quatre delictes de desobediència greu, prevaricació, malversació de fons públics i usurpació de funcions. La va presentar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Segons el fiscal espanyol, Mas, Ortega i Rigau van cometre aquests delictes en l’organització del procés participatiu del 9-N, que va culminar amb la votació de més de dos milions tres-cents mil ciutadans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any